15 листопада 2018, 14:48, Урожай

Через дощі та посуху Європа зазнала рекордних втрат врожаю цибулі

Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА) з посиланням на інформацію німецького агентства AMI.

Зазначається, що зниження валового збору перш за все спричинила несприятлива погода, адже після рясних дощів у другій половині весни вже влітку плантації потерпали від спеки та посухи. Крім того, площа під цибулею в Євросоюзі в поточному році скоротилася на 3%, що також негативно вплинуло на обсягах виробництва.

В результаті, європейські аграрії зуміли зібрати усього 5,16 млн. тонн цибулі, що на 15% менше показників минулого року. Нагадаємо, що в сезоні 2017/18 рр. валовий збір цибулі в ЄС сягнув 6,11 млн тонн, ставши найбільшим за останнє десятиліття.

При цьому експерти підкреслюють, що найбільш різке зменшення виробництва спостерігається в Нідерландах, де зібрали лише 860 тис. тонн цибулі, що на 35% поступається минулорічним показникам. Зазначається також, що попри високі врожаї в Німеччині та Великобританії у порівнянні з минулим роком виробництво цибулі знизилось на 27%, в Франції — на 14% до рівня 280 тис. тонн.

При цьому лідером серед виробників цибулі в Європі за результатами поточного сезону визнано Іспанію, де виробництво зросло на 10% до 1,43 млн. тонн.