15 листопада 2018, 10:35, Світ

Росія наростила площі під озимою пшеницею для отримання рекордних врожаїв

В порівнянні з минулим роком загальна площа збирання ярої та озимої пшениці в країні внаслідок посухи зменшилася з 27,3 до 26,3 млн га, а виробництво пшениці — з 87,8 до 73,3 млн тонн, пише graintrade.com.ua.

Повідомляється, що збільшенню врожаю пшениці сприяє стійке зростання виробництва ярої пшениці, особливо в східних регіонах Росії.

Наразі стан посівів озимини оцінюється переважно як задовільний та добрий, хоча в Південному та Північнокавказькому ФО майже не було опадів. В окремих південних регіонах дефіцит вологи не сприяв отриманню сходів та початковому росту рослин. В залежності від термінів сівби, рослини перебувають в фазах сходів, утворення листів та кущення.

«Сніг, що випав наприкінці жовтня на півночі європейської частини Росії, в першій декаді листопада розтанув. Вдень температура повітря підвищувалася до 7-10ºС, що сприяло повільній вегетації рослин. Вночі температура опускалася до мінус 4-1ºС, місцями до мінус 6-8ºС. Вегетація рослин завершилася наприкінці жовтня, та на більшості площ в першій декаді листопада не відновлювалася», — йдеться в повідомленні.

Тим часом, в Пермському краї та східних районах Республіки Башкортостан протягом всієї декади посіви озимини були вкриті 2-7 см шаром снігу.