14 листопада 2018, 12:40, Технології

Через глобальне потепління планується створити новий законопроект про ефективне використання зрошувальної інфраструктури

Про це було заявлено в ході проведеного минулого тижня засідання робочої групи комітету з даного питання, передає АПК-Інформ.

«В ході обговорення проблемних питань, які стримують розвиток зрошувального землеробства в Україні, учасники засідання наголосили на необхідності значного оновлення, модернізації та реконструкції зрошувальної інфраструктури, що, в свою чергу, вимагає значних фінансових ресурсів, а також змін в управлінні та експлуатації меліоративних систем. Дана проблематика особливо актуальна в умовах глобальної зміни клімату в світі», — йдеться у повідомленні.

Окрему увагу парламентарі приділили обговоренню концептуальних положень законопроекту щодо об’єднання водокористувачів, як однієї з форм ефективного і раціонального використання зрошувальної інфраструктури.

За результатами обговорення учасники заходу зійшлися на необхідності невідкладної розробки відповідного законопроекту з урахуванням напрацьованих пропозицій і його обговорення на наступному засіданні робочої групи.