12 листопада 2018, 14:40, Техніка

Держава виділила аграріями менше третини коштів на компенсацію вартості сільгосптехніки

Згідно попереднього аналізу за даними проекту «GoЗаАгроДотаціями», станом на серпень поточного року з бюджету аграріям було надано менше 10% держпідтримки.

У поданій виданням AgroPolit.com інфографіці аналіз було проведено за трьома показниками: затверджений річний розпис асигнувань з загального фонду бюджету на підтримку АПК та потреби Мінагро, скільки коштів станом на 26 жовтня цього року фактично спрямовано і скільки реально перераховано аграріям на рахунки. Аналіз показав, що останні два критерії по ряду програм не співпадають.

 

Так, станом на 26 жовтня з 945 млн грн, виділених на часткову компенсацію сільгосптехніки та обладнання, фактично було освоєно лише 293 млн грн, що становить приблизно 31% від запланованої суми.

Із закладеного у бюджеті 1 млрд грн на підтримку фермерів 100 млн виділялося для часткової компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. З них було освоєно лише 11 млн грн.

Як повідомляють у Мінагро, за перше півріччя 2018 року обсяг придбання сільгосптехніки збільшився на 37% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Разом з тим відбулось і збільшення кількості робочих місць і наразі становить понад 1200 одиниць.

 

Читати по темі: Go за агродотаціями. А ви вже скористалися держкомпенсацією? Ми підкажемо, як