11 листопада 2018, 13:00, Урожай

Зарубіжні селекціонери представлять новий високопродуктивний сорт ремонтантної малини

Окрім уже відомого сорту Енросадіра (Enrosadira), гостям заходу продемонструють новий перспективний сорт Прімалба (Primalba®), пише freshplaza.com.

Повідомляється, що сорт Енросадіра був виведений на ринок 3 роки тому і за цей час встиг сподобатися багатьом виробникам в Швейцарії та інших країнах.

«Сорт Енросадіра придатний для вирощування як у відкритому ґрунті, так і в теплицях, сорт плодоносить двічі на рік, восени і навесні. При цьому популярність і попит на його саджанці постійно зростають», — йдеться в повідомленні.

У свою чергу саджанці зовсім нового сорту малини Прімалба з'являться на ринку навесні наступного року. В даний час це найбільш ранній осінній сорт малини на ринку Європи.

«Новий сорт відповідає найвищим стандартам якості свіжої малини і дозволяє знизити витрати на вирощування і збирання ягоди. Особливо цікавий ранній термін дозрівання, який дозволяє закрити проміжок між літніми та осінніми сортами ягоди», — зазначають селекціонери.

Довідка: розплідник Hengartner Pflanzen GmbH спеціалізується на селекції та розмноженні ягідних культур. Крім добре відомих сортів малини, ожини, суниці і ягідних кущів (смородини і аргусу), компанія вирощує саджанці фігових дерев, мініатюрного ківі, годжі, ревеню, жимолості та інших малопоширених культур.