8 листопада 2018, 13:59, Україна

Держава не фінансує програми з підготовки наукових кадрів та спеціалістів сфери АПК

Нагадаємо, загалом з початку року аграріям виділили з бюджету на державну підтримку лише 1 млрд грн дотацій, тобто 15,8% з обіцяних 6,3 млрд грн. Про це йдеться у проекті AgroPolit.com «Абетка агродотацій Випуск №3: Go за агродотаціями!».

Так, з закладених у бюджет на поточний рік 77 млн грн коштів, спрямованих на дослідження наукових розробок, виконання робіт у сфері розвитку агропромислового комплексу, підготовку наукових кадрів, наукові розробки у сфері стандартизації, дослідження та експериментальні розробки у сфері агропромислового комплексу фактично спрямовано 64 млн грн, проте, станом на 26 жовтня на рахунки отримувачів не нараховано ні копійки коштів.

Аналогічна ситуація спостерігається з програмою підвищення кваліфікації фахівців агропромислового комплексу. На потреби якою на початку року було закладено 12 млн грн, станом на кінець жовтня спрямовано 10 млн грн, проте наразі на рахунки отримувачів аналогічно не надійшло ні копійки коштів.

Читати по темі: Go за агродотаціями. А ви вже скористалися держкомпенсацією? Ми підкажемо, як

Тим часом, з закладених у бюджет 240 млн грн коштів, призначених на часткову компенсацію вартості придбаного насіння аграрії освоїли лише 758 тис. грн. З 300 млн грн, призначених на компенсацію вартості садивного матеріалу на рахунки сільгоспвиробникам надійшло лише 73 млн грн, що свідчить про неефективність роботи існуючої програми допомоги сільгоспвиробникам.