8 листопада 2018, 11:46, Україна

На Півдні найкраще вирощувати вітчизняні сорти смородини — агроном

Експерт наголошує, що сорти російської селекції, до яких відноситься Ядрена, не рекомендується вирощувати на Півдні, оскільки вони полюбляють вологе повітря та вологий ґрунт, пише napensii.ua.

У такому випадку деякі садівники рекомендують висаджувати поруч зі смородиною кукурудзу в якості «кулісної» рослини, яка буде захищати від сонячних променів, проте на практиці ніхто цим не займається, адже таке вирощування створює зайві клопоти.

«Набагато рентабельніше вирощувати сорти українських селекціонерів. Вони ніколи не залишать Вас без врожаю, та й смак самих ягід — приємний, солодкий, з невеликою кислинкою», — говорить Сергій Лохматов.

Додаючи, що протягом багатьох років на землях Півдня добре себе зарекомендували сорти: Ювілейна Копаня, Селеченская-2 та Чорна магія.

«Звичайно, якщо не дотримуватися агротехнологій, то і вище названі сорти особливо радувати не будуть. Смородину при посадці важливо гарно заглибити у ґрунт. Не варто забувати про поливи та мульчування. І ще, перші два роки після посадки пагони, які відросли за сезон, необхідно обрізати рівно наполовину їх довжини», — додає агроном.