7 листопада 2018, 13:45, ЗЗР

Німецьких фермерів зобов'яжуть створювати природоохоронні зони на полях які обробляються гліфосатом

Про це завила Свеня Шульце, Федеральний міністр навколишнього середовища Німеччини, повідомляє topagrar.com.

«Використання гліфосату має припинитись з закінченням терміну його реєстрації, до 2023 року. Після чого, активний інгредієнт більше не використовуватиметься в Німеччині», — зазначила міністр.

До цього, федеральне агентство з навколишнього середовища (UВА) планує ввести зобов’язання на виділення фермерами та агрохолдингами які використовують гліфосат 10% від загальної площі ріллі під природоохоронні зони. Ці зони повинні розташовуватися по краях поля. Використовувати агрохімію при їх обробітку заборонятиметься. Такі захисні зони засіватимуться квітучими багаторічними культурами. Це створить сприятливі умови для комах-запилювачів, в тому числі бджіл.

Німеччина планує заборонити три активні речовини пестицидів
Читати по темі

Обов’язкова вимога щодо збереження біорізноманіття спочатку будуть застосовуватися до гліфосатвмістних продуктів, а потім поширяться на всі синтетичні пестициди.

Хоча проект ще не затверджено з Федеральним міністерством сільського господарства (ВМЕІ), Шульце, розраховує на підтримку такої ініціативи, особливо тепер, коли в суспільстві тривають дискусії про захист бджіл.

Інфографіка: Заборонені діючі речовини пестицидів у Європі та Україні