13 лютого 2017, 16:57, ЗЗР

Кукурудзяну совку виявлено вже в західній частині Африки

Про напад шкідників на поля в Гані повідомив сайт NewsGhana.com/

Таким чином, шкідник просунувся одразу на 4000 км на північний захід від первинного ареалу розповсюдження в Африці. Місцеві жителі повідомляють,що існуючі пестициди не ефективні проти нового шкідника, тому гусінь швидко захоплює нові поля й повністю знищує кукурудзу та інші культури.

«Напад совки є серйозною загрозою для продовольчої безпеки країни, оскільки вона легко поширюється від однієї ферми до іншої, якщо ефективно не контролюється. У зв'язку з цим уряд повинен дати адекватну підтримку управлінню із захисту рослин  Міністерства сільського господарства і продовольства, щоб впоратися з ситуацією», — прокоментував загрозливу ситуацію Джодсон Теттекс, регіональний фахівець із захисту рослин.

Читати по теміСовка загрожує посівам на кількох континентах

Ганські фермери, реагуючи на появу шкідника, висловлюють наміри взагалі відмовитись від вирощування кукурудзи, яка є основною продовольчою культурою в країні.

Нагадаємо, що раніше фахівці повідомляли про можливість поширення листової кукурудзяної совки до країн Середземномор'я та Азії вже у 2017 році.