30 жовтня 2018, 16:30, ЗЗР

Розроблено біопестицид для захисту врожаїв після збирання

Нагадаємо, згідно даних Продовольчої сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй, близько 40% усіх фруктів і овочів втрачається під час зберігання врожаю, що позначається на доходах фермерів.

«Захищаючи якість продукції до і після збирання врожаю, біопестицид тим самим захищає прибуток фермера», — пояснює представник компанії-розробника.

На думку експертів, той факт, що Бразилія тепер отримала біологічний продукт для уникнення поширення грибкових хвороб після збирання врожаю, матиме статегічний вплив як для внутрішнього ринку, так і для експорту.

Використання біофунгіциду після збирання врожаю збільшує термін зберігання, що вкрай важливо в умовах тривалого транспортування сільгосппродукції в країни-імпортери. Тим більше, що країни-імпортери дотримуються суворих стандартів максимальних меж залишків хімічних пестицидів в харчових продуктах. Оскільки це біофунгіцид, то фермери не стикаються з цими обмеженнями, що відкриває нові можливості та напрямки для бразильських фермерів.

«Фітосанітарні бар'єри є одним з основних перешкод для Бразилії щодо поліпшення позицій на світовому ринку, тому дуже важливо мати зареєстрований біофунгіцид», — відзначають розробники препарату.

Додаючи, що потенціал біопродукту величезний, особливо в сегменті фруктів.