26 жовтня 2018, 16:20, Урожай

Визначено переможця Західноукраїнського чемпіонату на кращий гібрид кукурудзи

Згідно правил, учасники чемпіонату самостійно висаджували та вирощували рослини в ідентичних умовах, повідомляє golos.com.ua.

«Сьогодні компанії вже зрозуміли, що аби отримати гарний урожай, потрібно вкладати кошти. А для того, щоб займати перші місця на ринку, треба ще й ресурси вкладати. Тим паче, якщо їх цікавлять великі продажі. Нас передусім цікавить найкращий продукт, щоб отримувати найоптимальніші результати, які може дати наше поле», — зазначив Андрій Баран, генеральний директор компанії «Агропродсервіс».

АгроПолігон «КВС-УКРАЇНА»: В Агропродсервісі готуються до збирання буряків
Читати по темі

Зібравши урожай з одного гектара, його зважували й оцінювали за кількома показниками. Доводилося враховувати й низку природних чинників. Наприклад, для кукурудзи на цих полях поточний рік був урожайним, а от цукрові буряки постраждали через несприятливі погодні умови. Часті зливи чергувалися з посухами, тому гібриди буряків на змаганнях оцінювали лише за цукристістю.

У результаті в категорії «Кукурудза» перше місце виборов гібрид ЕС Гармоніум (ФАО 380) від компанії Euralis: вага — 17,25 тонн, вологість 25%, залікова врожайність — 15,04 т/га.

Західноукраїнський чемпіонат на кращий гібрид кукурудзи та цукрових буряків в корпорації «Агропродсервіс» планують організовувати і наступного року.