26 жовтня 2018, 11:35, Технології

Skyx та Advanced Tactics працюють над створенням нових комерційних агродронів

На сьогоднішній день основним недоліком сільськогосподарських безпілотників є обмежений діапазон, який вони можуть покривати завдяки своїй малій вантажопідйомності та невеликій ємкості батареї. Тим часом в Skyx та AT заявляють, що виробляють безпілотники, які можуть охоплювати значні площі, перевершуючи можливості всіх інших наявних на ринку апаратів, пише news.agropages.com.

«Мета цього партнерства полягає в тому, щоб виробляти новітні великі безпілотники з розширеними можливостями, орієнтуючись на потреби великих промислових фермерів. Вже не йдеться про впровадження деяких гаджетів або роботів для малих та середніх виробників», — зазначив Еліон Сорек, засновник та виконавчий директор компанії Skyx.

Є багато компонентів для нового партнерства, і кінцевий продукт, на думку команди, включатиме програмне забезпечення Skyx зі змінною швидкістю для застосування пестицидів саме там, де вони потрібні. Це поєднує в собі два основних способи використання безпілотників у сільському господарстві: отримання інформації через зображення та виконання завдань, таких як обприскування.

«З нашої точки зору, для переважної більшості компаній, які сьогодні використовують безпілотники для моніторингу стану культур, безпілотник просто виступає в ролі носія для камери. Ми можемо перетворити отриману інформацію в миттєві дії. На відміну від традиційних сільськогосподарських обприскувачів або тракторів, які застосовують пестицид у єдиний спосіб по всій території поля, ми можемо використовувати інформацію для застосування пестицидів саме там, де це необхідно. Це призводить до більш ефективного використання ресурсів та більш ефективного довгострокового впливу на навколишнє середовище», — додав Еліон Сорек.

У розробці ПЗ для агродронів компанія Skyx спирається на технологію роїння, щоб керувати групою безпілотників-розпилювачів в унісон. У свою чергу команда фахівців компанії AT розробила безпілотники, які мають вражаючу корисну вантажопідйомність.

За словами Дона Шоу, генерального директора компанії AT, у порівнянні зі звичайними дронами, апарати компанії володію вражаючою вантажопідйомність у 500 кг.

«Безпілотники, які ми використовуємо, оснащені повітряними газовими двигунами, які в даний час використовують пілотовані літаки. Без вантажу ми можемо літати в десять разів довше, ніж безпілотники з двигуном акумуляторного типу або в п'ять разів довше, якщо потрібно переносити значний вантаж», — зазначив Дон Шоу.

На даний час нові розробки Skyx & Advanced Tactics знаходяться в стадії тестування. Компанії шукають інвесторів для виведення нових безпілотників на комерційний рівень.