24 жовтня 2018, 14:15, Техніка

Pöttinger презентував оновлену дискову борону Terradisc

Як зазначають в Pöttinger, рівномірна невелика робоча глибина та оптимальне ущільнення створюють якісне посівне ложе. Компактна конструкція, агресивний кут диску та зміщене положення робочих інструментів забезпечують надійне проникнення та відмінне змішування ґрунту і проростання навіть за сухих умов. Коротка конструкція є ключовою особливістю компактних дискових борін Pöttinger. У TERRADISC на вибір доступна робоча глибина від 5 см до 15 см для кращого обробітку ґрунту.

Відмінна робота з системою TWIN ARM

Для рівномірного обробітку поверхні та максимального рівня змішування Pöttinger оптимізував розміри, кут навішування та кут проникнення дисків. Дві суцільні ковані підвіски приварені до дуже широкого затискного кронштейна. Завдяки цьому диски завжди зберігають своє положення і кут. Навіть за умов важкого ґрунту або наявності каміння вони не можуть зсунутися в сторону — розбиваються навіть затверділі колії. Центральне та гідравлічне регулювання робочої глибини з допомогою натяжного колеса (опціонально на 8001 T, стандартно на 10001 T) здійснюється зручно та просто. В результаті маємо низьке тягове зусилля, добре проникнення, якісне копіювання поверхні, обробіток і змішування рослинних залишків з ґрунтом.

Захист ґрунту навіть з великою робочою шириною

Захист ґрунту також є ключовим питанням з новим TERRADISC T: окремі секції рами адаптуються до рельєфу ґрунту для забезпечення його оптимального захисту. На поворотній смузі TERRADISC T спирається на підвіску заднього ущільнюючого котка і її вага розподіляється по всій робочій ширині. Стандартно Pöttinger на боронах TERRADISC T пропонує ефективну робочу ширину відповідно до вимог. Для TERRADISC доступні такі задні ущільнюючі котки: решітчастий коток, натискний коток, гумовий ущільнюючий коток і тандемний CONOROLL.

Всупереч великій робочій ширині, борона TERRADISC T компактна при транспортуванні: її шасі має інтегровану складну и транспортувальну систему для безпечного руху по дорозі з транспортною висотою 4 м і шириною 3 м. На вибір доступні пневматичні або гідравлічні гальма.

Стандартно функції попереднього набору використовуються для управління машиною, необхідно всього три пульти управління подвійної дії. ISOBUS-сумісна система управління та гідравлічна система з датчиком навантаження доступні опціонально. Для цього Pöttinger пропонує новий ISOBUS-термінал EXPERT 75 — зручна та інтуїтивна система управління однією рукою з сенсорним екраном і колесом прокрутки. Цей термінал може використовуватися з усіма ISOBUS-сумісними машинами.