22 жовтня 2018, 18:20, Урожай

Вітчизняний виробник органічного батату розширює площі

Про це повідомляє agrotimes.net.

«Наступного року збираємося збільшувати площу під органічним бататом. В Європі існує величезний попит на звичайний батат. Зараз є реальний запит з ЄС на експорт 20 тис. тонн батату, але в Україні таких обсягів не вирощують. За моїми даними, в Україні під звичайним бататом знаходиться максимум 50 га, і, крім нас, більше ніхто не вирощує органічний батат», — зазначив Роман Дяжук, директор ТОВ «Дунайський аграрій».

За його словами, в Одеській області, де знаходяться землі господарства, кліматичні умови сприяють вирощуванню батату, в тому числі органічного. Наступного сезону господарством також заплановано збільшення площ під органічними баштанними культурами.

«Цього року спрацювали дуже добре з органічними кавунами, вирощуванням яких займаємося вже 4 роки. Частину останнього врожаю у нас купила компанія й експортувала ягоду до Польщі», — розповідає Роман Дяжук.

За його словами, наступного сезону компанія однозначно відмовиться від вирощування органічної цибулі та картоплі, під питанням також перець та томати.