18 жовтня 2018, 18:15, Урожай

Вирощувати цибулю в промислових масштабах на заході України рентабельно — експерт

За словами Віктора Свідерського, менеджера з регіонального розвитку компанії «Хазера», завдяки географічній близькості до ЄС, вирощувати цибулю на Заході вигідніше, при цьому, досягти бажаних врожаїв допоможуть спеціальні технології, пише shuvar.com.

«В Західному регіоні можна вирощувати цибулю із врожайністю на рівні 80 т/га. Це середній показник для Півдня країни і він є цілком задовільним для проектів в Західному регіоні, які передбачають виробництво чищеної цибулі під замовлення компаній з країн ЄС. Головна перевага — економія на логістиці. Приміром, в структурі собівартості чищеної цибулі, яка постачається з південних регіонів, логістичні витрати іноді складають понад 30%», — розповідає Віктор Свідерський.

Запевняючи, що питання вирощування цибулі в Західній Україні полягає суто в технологічній площині.

«Західний регіон України є специфічним за кількістю опадів, температурними режимами та довжиною світлового дня. Проект з вирощування цибулі в цьому регіоні передбачає використання спеціальних технологій з використанням гібридів т.з. «довгого світлового дня». Така технологія не є чимось новим, вона давно і з успіхом впроваджена польськими та голландськими фермерами», — наголошує фахівець.

Читати по темі: Микола Биков: Щоб бути успішним в органічному овочівництві, потрібно постійно шукати нові рішення