18 жовтня 2018, 09:35, Урожай

Миколаївських виноградарів очікує рекордний врожай

Таким прогнозом поділився Вадим Филиппович, кандидат економічних наук, директор корпорації «Миколаївсадвинпром», передає ukrinform.ua.

За його словами, минулого року сільгосппідприємства Миколаївщини, які займаються промисловим вирощуванням винограду, було зібрано 17,9 тис. тонн ягід, цьогоріч очікують до 27 тис. тонн.

«У 2017 році урожай було втрачено через аномальні заморозки — до мінус 5ºС, які спостерігалися у квітні-травні. Вони завдали чималих збитків виноградарям», — зазначив Вадим Филиппович.

Наразі на виноградниках області ще кипить робота, завершити збирання врожаю більшість підприємств планують вже за кілька днів — до 20 жовтня. Термін збирання ягоди цьогоріч довелося продовжити через брак робочих рук, проте суха та тепла погода сприяє виноградарям.

Паралельно триває і переробка винограду на виноматеріали. У цьому році планується отримати близько 1,8 млн декалітрів високоякісних виноматеріалів.

Нагадаємо, частка продукції миколаївських виноробів становить біля 15 відсотків від загальних обсягів виробництва вина в Україні.