17 жовтня 2018, 11:35, Урожай

Американці розробили нову систему для точного прогнозування врожаїв с/г культур

Агрограф, за словами розробників, є унікальним за своєю точністю ПЗ, здатним визначати рівень врожаю в межах окремо взятого поля, пише madison.com.

Співзасновник стартапу Джеймс О’Брайен та його партнер Мутлу Оздоган до цього вже працювали з використанням супутникових даних для зіставлення і моделювання іригаційних систем. Ідея нинішньої розробки полягала в монетизації розрахунку врожайності культур.

За словами розробників ПЗ, Агрограф більше призначений для страховиків і дистриб’юторів. Фермери у свою чергу мають змогу отримати прогноз майбутнього врожаю з розрахунком використання технологій точного землеробства.

«Компанії, що працюють з виробниками, не мають такої ж міри розуміння даних, як самі фермери. Прогнози на врожайність сільськогосподарських культур часто засновані на звітах окремих ферм, за відсутності незалежної перевірки», — зазначає Джеймс О’Брайен.

Нещодавно стартап отримав 500 тис. доларів інвестицій, тепер команда буде фокусуватися на масштабуванні і наданні свого продукту клієнтам.