10 жовтня 2018, 10:00, Урожай

Сварог Вест Груп вирощує кукурудзу селекції KWS використовуючи новітні технології зрошення

Основою нового проекту «КВС-Україна» та «Сварог Вест Груп» стали залишки інфраструктури зрошувальних систем, які існували у с. Пижівка в радянський період. Оскільки клімат в даному регіоні м’який з дуже малою кількістю атмосферних опадів впродовж року, у 2016 році було прийнято рішення про технічне переоснащення Пижівського водозабору та монтажу шести зрошувальних установок з насосним обладнанням та трубопроводами.

«Цього ж року була змонтована перша дощувальна установка на площі у 140 га. Результати її роботи в 2016 році, та особливо в 2017 році, підтвердили доцільність прийнятого рішення про монтаж дощувальних установок в даному регіоні», — йдеться в повідомленні.

У 2018 році було розпочато монтаж другої черги обладнання зрошувальних систем та успішно введено в дію п’ять зрошувальних установок виробництва американської компанії Valley та насоси першого та другого підйому води — німецької компанії Wilo. Для підключення дощувальних установок до води річки Дністер було прокладено 8,5 км трубопроводів. Кількість води, яку можливо подавати на зрошувальні установки — 600 м.куб на годину з робочим тиском 6 бар.

Врожай, який збирається на поливальних землях Корпорації «Сварог Вест Груп», підтверджує правильність напрямку про впровадження у експлуатацію зрошувальних систем для вирощування насіння кукурудзи.

В майбутньому Корпорація «Сварог Вест Груп» разом із партнером з вирощення насіння кукурудзи компанією «КВС-Україна», планує введення в експлуатацію системи моніторингу залишкової вологи на поливних землях та впровадження автоматичного поливу цих земель.

Також у цьому регіоні заплановане збільшення території під поливну систему до 450 га.