9 жовтня 2018, 14:49, Україна

Через вибухи на складах боєприпасів поблизу Ічні окремі господарства змушені призупинити роботи у полях

Нагадаємо, пожежа на арсеналі розпочалася близько 4-ї ранку 9 жовтня. Влада організувала евакуацію людей. Небезпечні території вже залишило близько 12 тис. осіб.

За словами Таміли Олешко, засновника ПСП «ГАРАНТ-А», через вибухи на складах роботи в господарстві довелось зупинити.

«Від сьогоднішнього ранку господарство не працює. Про втрати чи збитки говорити рано, оскільки інформацією щодо ситуації безпосередньо на території ПСП «ГАРАНТ-А» наразі не володію. Усі роботи на полях призупинено, працівники на роботу не вийшли. Від епіцентру подій господарство розташоване на відстані 25 км.», — повідомила Таміла Олешко.

Тим часом, за словами Олега Рогальчука, головного агронома ПрАТ «Кремінь» (Чернігівська область, Ічнянський район, смт Парафіївка), господарство працює у звичному режимі, на полях проводить обмолот соняшника та підготовку ґрунту під сівбу озимих культур.

«Наше підприємство перебуває на відстані близько 20 км від м. Ічня, евакуація працівників не проводилась. Наразі вибухи лунають лише зрідка. Господарство працює за звичним режимом, комбайни у полях, збираємо соняшник. Газо- та електропостачання у господарстві присутнє, проте зерносушарки були змушені вимкнути», — розповідає головний агроном.

Повідомлялося, що через вибухи на арсеналі в Ічні загорівся маслозавод, розташований неподалік епіцентру подій, проте згодом інформацію було спростовано.

Олексій Кудриль, SuperAgronom.com