5 жовтня 2018, 09:30, Урожай

Представлено досконалу модель прогнозування врожаїв

Науковці переконують, що результати їхньої моделі ближчі до фактичної врожайності культур, пише  agweb.com.

«Використовуючи прогнози та супутникові дані, нам вдалося створити дуже досконалу модель для прогнозування врожайності. Наше дослідження показує, що ми прогнозуємо врожайність точніше, ніж робить це у режимі реального часу міністерство сільського господарства», — зазначають американські вчені.

В своїй моделі науковці об'єднують супутникові дані для прогнозування врожаю разом із сезонним прогнозуванням клімату та інформацією супутникового моніторингу стану посіві по знімках.

«Порівняно з прогнозуванням погоди на основі історичних метеорологічних даних, яке виступало основою для формування прогнозів досі, модель із застосуванням сезонних прогнозів клімату Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США дала кращий результат», — повідомив Бен Пен, професор, науковий співробітник у NRES та NCSA та за сумісництвом автор дослідження.

Ключовим фактором за його словами стало використання в моделі супутникових знімків.

«У разі, коли ми використовували лише дані сезонного прогнозування клімату, температури та кількості опадів прогнози відповідали точності USDA. І лише після того, як ми додали дані супутників, ми зуміли підвищити точність наших прогнозів, що свідчить про надзвичайну користь супутникового моніторингу», — підсумував науковець.