4 жовтня 2018, 12:40, Насіння

Виведено перше в світі сорго, толерантне до гербіцидів

Випробування нового сорго проводили на своїх полях 35 фермерів в Аргентині. Як запевняють у компанії Advanta, толерантне до гербіцидів сорго було виведене шляхом мутагенезу, тобто без застосування ДНК інших видів, пише news.agropages.com.

«Ми задоволені відгуками, які ми отримали від виробників, хоча погодні умови в минулому сезоні не були сприятливими для демонстрації повного потенціалу врожаю. Тим не менше, всі фермери були задоволені відмінним контролем бур'янів igrowth™», — зазначив один з представників компанії Advanta.

Додаючи, що за рахунок хорошої боротьби з бур'янами врожай збагачений достатньою кількістю води та живильних речовин для його розвитку, а виробники отримують вигоду за рахунок збільшення врожайності та кращої якості отриманого врожаю.

«Імідазоліни проявили себе значно ефективніші проти бур’янів, ніж ті гербіциди, що раніше застосовувалися на сорго. До того ж гербіциди, що застосовувалися раніше, доводилося вносити в максимальній дозі, що викликало гербіцидний стрес на культурі. А з толерантним до гербіцидів сорго таких проблем немає», — зазначив один з виробників.

Крім Аргентини, толерантне до гербіцидів сорго успішно вирощується в Австралії та впроваджується по всій Південній Америці, у США, Мексиці та в Східній Європі.