2 жовтня 2018, 11:35, Урожай

Лохина на гідропоніці дає 50% прибавку до врожаю

Восьмирічний експеримент компанії Grupo Projar довів ефективність вирощування лохини за методом гідропоніки, пише freshplaza.com.

Експеримент з вирощування ягоди проводили в Америці, Європі та в Африці. В результаті дослідники дійшли висновку, що вища врожайність протягом першого року дозволяє фермерам швидше окупити свої витрати.

На перший рік врожайність з гідропонної теплиці сягала 15 т/га, у порівнянні з 10 т/га отриманими з відкритого ґрунту. На другий рік врожайність досягла вже 20 т/га, з звичайної плантації — 15 т/га, а на третій вдалось зібрати 20 т/га в гідропонних теплицях в порівнянні з 18 т/га на відкритому ґрунті.

Запорукою успіху теплиці на гідропоніці за словами дослідників є: частота зрошення, контрольований клімат, рН субстрату та відповідні добрива.

«Попри те, що зазвичай лохина добре плодоносить тільки на другий рік, гідропонна плантація  дозволяє виробнику зібрати врожай уже в перший рік. Окрім цього, гідропонні методи дозволяють збільшити кількість рослин на одиницю площі», — йдеться в повідомленні.

Вирощування лохини за методом гідропоніки рекомендується використовувати в регіонах, з важкими ґрунтами , де доступ повітря до коріння рослин утруднений. У той час як субстрат гарантує високу аерацію. Спеціальні контейнери сприяють правильному і однорідному росту рослин, а контроль вологи дозволяє уникнути хвороб, які часто шкодять ягоді в умовах надлишкового поливу або дощів.