27 вересня 2018, 09:35, ЗЗР

У США планують впровадити додаткові вимоги щодо застосування дикамби

Пошкодження посівів гербіцидами на основі дикамби зараз обговорюється в аграрних співтовариствах Айови. Хоча Боб Гарцлер, професор агрономії Університету Штату Айова, зазначає, що загальний відсоток пошкоджених площ невеликий, але для конкретних фермерів, які зіткнулися з такою ситуацією, проблема не стає менш значимою.

Як повідомляється на сайті Університету Айови, поширенням застосування дикамби також занепокоєні аграрії, які не вирощують сою Xtend. Хоча більшість агровиробників, що сіють сою за цією системою, задоволені підвищеною продуктивністю в боротьбі з бур'янами завдяки застосуванню дикамби, порівняно з альтернативами.

Тим часом через випадки пошкодження цією речовиною посівів сої до державних регуляторів, зокрема Агентства з охорони довкілля (ЕРА), почали надходити скарги. Агенція провела консультації з фахівцями у сфері боротьби з бур’янами. І виробила низку пропозицій для внесення до Рекомендацій для застосування відповідних продуктів.

Серед пропозицій, зокрема, такі:

  • усі продукти, що містять дикамбу, повинні мати позначку «Обмежені у використанні»;
  • леткість розглядається як фактор, що спричиняє нецільові пошкодження, таким чином, необхідно запровадити певне обмеження на обробки за високих температур повітря;
  • обмеження за термінами внесення розглядаються як більш дієві, ніж поточні обмеження відповідно до фаз розвитку, але вони мають узгоджуватися з умовами кожного регіону;
  • потрібно більш чітке роз’яснення щодо чутливих/сприйнятливих культур;
  • буферні зони мають визначатися на 360 градусів, а не на підвітряний бік.

При цьому в ЕРА зазначають, що проблема складна, може і не мати однозначних рішень, які задовольнили б усіх.