26 вересня 2018, 09:35, Україна

Опубліковано ювілейний випуск інфографічного довідника Агробізнес України 2017/18

Цього року довідник побільшав в обсязі і тепер включає в себе 55 інфографік про підсумки роботи українського агросектору за 2017/18 МР. Довідник містить такі тематичні розділи:

  • агробізнес за 2017-2018 маркетингові роки;
  • рослинництво;
  • тваринництво;
  • переробна галузь;
  • компанії та послуги.

«Вже 10 років поспіль ми фокусуємось на підтримці агробізнесу. Експертиза Креді Агріколь Банку — це те, чим ми вважаємо за необхідне ділитися з нашими клієнтами та партнерами. Для нас дуже важливо драйвити ринок, обмінюватися досвідом допомагаючи бізнесу досягати вершин, виходити на нові ринки. Ми віримо, що якісна аналітика, а саме таким є інфографічний довідник «Агробізнес України», служить джерелом необхідної інформації. Саме тому ми підтримуємо розробку видання і вже кілька років поспіль виступаємо партнером проекту», — зазначає Лариса Бондарєва, член Правління, відповідальна за корпоративний бізнес, МСБ і агрі-агро Credit Agricole Bank.

Цьогоріч в довідник були додані інфографіки, присвячені інвестиціям в агросектор, кредитуванню, зрошенню і впливу клімату на агросектор, птахівництву, виробництву комбікормів, хлібобулочних виробів. Також доповнена інформація щодо виробництва плодів і ягід, добрив і ЗЗР, насіння, а також сільгосптехніки.

«Якраз напередодні випуску один фінансовий директор запитав у мене: «Коли там ваш Cash Flow Агробізнесу виходить?». Погодьтесь, це питання дуже чітко підкреслює суть інфографічного довідника. Тому ми з партнерами переконані, що в ювілейному випуску, кожен аграрій знайде для себе інформацію, необхідну для прийняття управлінських рішень, як по стратегічним, так і тактичним завданням. Інструмент доступний, бажаємо вам правильно його освоїти», — наголосила Тетяна Приходько, CEO Latifundist Media.

Нагадаємо, що довідник був випущений за підтримки Credit Agricole Bank, Baker Tilly в Україні та юридичної компанії AEQUO.

«Щоб досягти успіху в своїй справі, необхідно досконально знати її сильні та слабкі сторони. Саме з цією метою щороку створюється інфографічний довідник «Агробізнес України» — дати потужний інструмент для аналітики та стратегічного планування кожному українському аграрію. За цифрами та графіками криється найважливіша інформація: наскільки важливий агросектор для України і які проблеми існують в ньому. А будь-яка проблема — це перспектива, адже саме її вирішення і є рушійною силою будь-якого бізнесу», — відмітив Олександр Почкун, керуючий партнер Baker Tilly.

Над розробкою інфографічного довідника працювали фахівці Агро Медіа Холдингу Latifundist Media і контент-маркетингового агентства Top Lead.

«Єдиний шлях стати розумнішими — грати з більш сильним противником. Цей афоризм вірний і для бізнесу, в тому числі аграрного. Упевнений, що розвиток експорту, вихід на нові ринки, в тому числі країн ЄС, Азії, Африки, сприятиме неухильному вдосконаленню українських аграрних компаній, розвитку інновацій, підвищенню ефективності виробництва та якості продукції», — говорить Денис Лисенко, керуючий партнер AEQUO.

За його словами, інфографічний довідник «Агробізнес України» — це козир в руках аграрія, який всерйоз задумається про стратегічний розвиток свого бізнесу і завоювання нових ринків.

«Про що новий довідник? Він про експансію, яку починає український агробізнес на глобальному ринку продовольства. Так, Україна давно є великим гравцем на ринку торгівлі сільськогосподарською сировиною. Проте новий довідник доводить, ми вже на низькому старті і готові підкорювати ринки переробки продукції. Для прикладу, на додачу до традиційного лідерства у виробництві і експорті соняшникової олії наша країна стала другим в Європі експортером вершкового масла. Найцікавіша цифра, на яку слід звернути увагу в цьому довіднику, це не обсяги експорту зерна, а розміри капітальних інвестицій в сільському господарстві», — відзначив Станіслав Шум, CEO Top Lead.

Також він додав, що в Україні швидкими темпами розвивається переробна промисловість: будуються заводи з переробки сої, кукурудзи, інших зернових. За його словами, Україна готова до експансії на глобальному ринку продовольства. І довідник — про початок цієї експансії, яку ми з вами побачимо в найближчі 5 років.

Завантажити українську версію інфографічного довідника можна безкоштовно за посиланням.

Англійська версія довідника буде доступна з жовтня.