21 вересня 2018, 18:00, Насіння

Через посуху в Криму втрати доходу від урожаю склали 4 млрд рублів

«Не дивлячись на складні погодні умови, в республіці закінчено збирання ранніх зернових і зернобобових культур на площі 548 тис. га. Намолочено 906 тис. тонн. Найважливішим фактором забезпечення стабільних врожаїв в умовах посухи є використання якісного насіннєвого матеріалу, адаптованого під кліматичні умови Криму. Для підприємств, що постраждали унаслідок посухи, вартість елітного насіння, вироблених в НДІ сільського господарства Криму, складе 16 тисяч рублів за тонну», — зазначив глава відомства.

По сільськогосподарських підприємствах, які постраждали від НС, була підготовлена ​​необхідна документація і представлена ​​в Мінсільгосп Росії.

«Пакети документів пройшли експертну оцінку. В даний час Мінсільгоспом Росії готується розпорядження Уряду Російської Федерації про надання фінансових коштів Республіці Крим для відшкодування збитку підприємствам, які постраждали в результаті НС. На сьогодні по 47 підприємствам підтверджений збиток в розмірі 67 млн ​​рублів », — підкреслив Андрій Рюмшин.

Нагадаємо, з березня по червень 2018 року були відсутні атмосферні опади і продуктивна волога в метровому шарі грунту в регіонах республіки. На початку травня відбулася робоча поїздка по всім районам Республіки Крим під керівництвом заступника голови Ради міністрів РК Юрія Гоцанюк, за участю керівництва НІІСХ Криму, федеральних служб «Госсорткоміссіі», «Россельхозцентра» і «Центру агрохімічної служби. Обстеження посівів показало, що в більшості регіонів республіки склалася критична ситуація із забезпеченням продуктивної вологи. В результаті несприятливих погодних умов в 6 муніципальних районах республіки був оголошений режим НС.