20 вересня 2018, 11:40, Урожай

Вінниччина очікує рекордних врожаїв кукурудзи

Про це заявив Андрій Гижко, перший заступника очільника Вінницької ОДА, пише real-vin.com.

«У Вінницькій області з усіх площ під кукурудзою порядку 15% використовується на силос, а це близько 60 тис. га. Тим часом, частина посівів, які спочатку призначалися тільки на силос, почали давати великі качани, через це в області зросте сумарний збір зернової кукурудзи», — зазначив посадовець.

За його словами, ще в травні аграрії звітували, що кукурудзою на зерно засіяні 370 тис. га по області, то в серпні на початку збору врожаю виявилось, що по факту вийшло 386 тис. га.

«Та і самі качани набагато більші, ніж в колишні роки. Цей феномен фіксують не лише вітчизняні вчені. На День Незалежності область приймала делегацію з Румунії. Коли президент ради Ясського повіту Маричел Попа побачив наші качани, то сказав, що цього року Вінниччина по врожайності поставить рекорд в Європі», — додав перший заступника очільника Вінницької ОДА.

АгроЕкспедиція Кукурудза 2018
Читати по темі

Нагадаємо, станом на 14 вересня врожай кукурудзи в області зібрано з площі 5,5 тис. га (1% до прогнозу), середній показник врожайності культури станом на звітну дату становить 8,01 т/га.