13 вересня 2018, 10:35, Технології

Хвороби рослин пропонують лікувати електролізованою водою

Американська компанія оголосила про запуск своєї оригінальної розробки NaOClean Electrolyzed Water (E-Water) для комерційного використання в теплицях, пише hortidaily.com.

Спеціальна установка дозволяє отримувати воду з цілющими властивостями. Як заявляють винахідники, електролізована вода прискорює ріст рослин і може пригнічувати поширення певних хвороб, в тому числі борошнистої роси та мілдью.

«E-Water широко використовується в Японії вже багато років, тепер ми поставляємо цю перевірену технологію в США, де електролізована вода вже визнана EPA та схвалена Міністерством сільського господарства США для використання у виробництві органічних культур», — пояснюють винахідники.

Технологія NaOClean використовує електроліз та процес змішування чистої солі (NaCl) і води для створення безпечного і ефективного рН-нейтрального електролізованого водного розчину гіпохлоритної кислоти (HClO), який являється ефективним способом боротьби з хворобами рослин, та не несе загрози сільськогосподарським культурами або людям.

Зазначається, що така установка виробляє до 300 галонів води за годину, це дозволяє фермерам прямо на місці отримати розчин для лікування і профілактики культур.

«Розчин не містить ніяких залишків і не є токсичним для рослин. Електролізована вода коштуватиме виробникам дешевше агрохімічних препаратів і буде особливо затребувана в секторі органічного землеробства», — додають розробники.