10 вересня 2018, 14:35, Урожай

На Житомирщині очікують рекордних врожаїв ягід, яблук та горіхів

За інформацією Департаменту АПР Житомирської ОДА, протягом останніх років в області спостерігається позитивна динаміка розвитку садівництва та ягідництва.

«У 2014 році  валове виробництво плодовоягідної продукції в сільгосппідприємствах становило 526 тонн, в 2015 році — 875 тонн, а  в 2017 році уже 1,594 тис. тонн. Збільшення валового виробництва відбулось за рахунок розширення площ під ягідними культурами та підвищенням їх урожайності», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на території області виробництвом плодовоягідної продукції займається 25 суб’єктів господарювання. В порівнянні з минулим роком їх кількість зросла майже вдвічі. В основному господарства вирощують такі культури, як лохина садова, малина, смородина, аґрус, жимолость та інші культури.

«Лохину на Житомирщині вперше почали вирощувати в Нвоград-Волинському районі. Наразі ТОВ «Бетек» є одним з найбільших виробників та постачальників свіжих ягід в країни СНД та Європи. В Андрушівському та Новоград-Волинському районах сільськогосподарські підприємтсва висаджують горіхові сади. Цьогоріч провели закладку лохину на площі 10 га в Романівському районі, у Радомишльському районі — на 18 га, у м. Радомишль ще висадили 5 га яблуневого саду», — додають в Департаменті АПР Житомирської ОДА.

На даний час в області проводиться збирання врожаю ягідних культур, станом на 10 вересня сумарно зібрано майже тисячу тонн ягід.