7 вересня 2018, 08:35, Урожай

Цьогорічний врожай кукурудзи має всі шанси стати рекордним — прогноз

Про це повідомила прес-служба асоціації Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ), передає AgroPolit.com.

«Враховуючи перші результати збирання врожаїв цієї культури і коментарі агровиробників, є всі підстави вважати, що кукурудзи в Україні цього року буде зібрано близько 30 млн тонн, і цей показник може стати найвищим за всю історію України», — йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами Петра Лахая, аналітика аграрних ринків асоціації Український клуб аграрного бізнесу, загальний урожай зернових в поточному маркетинговому році може скласти 64 млн тонн.

«Прогнозований високий валовий збір кукурудзи перекриє низькі показники врожаїв культур ранньої групи і в кінцевому рахунку українськими аграріями за нашими прогнозами, буде зібрано близько 64 млн тонн зернових і зернобобових в поточному сезоні. А це, враховуючи високі ціни на світовому ринку, може дозволити українським аграріям досягти високих фінансових показників», — цитує прес-служба слова експерта.

Так, за прогнозами аналітиків асоціації, валовий збір зернових у цьому сезоні за попередніми підрахунками перевищить показники минулого року на 2 млн тонн.