3 вересня 2018, 10:35, Урожай

На півдні України стартував сезон збирання врожаю винограду

Так, компанія ПАТ «Коблево» вже зібрала мускатні сорти винограду і почала збирання з білих сортів, повідомляє agro-yug.com.uа.

«Зараз ми в процесі збирання Aligote і Chardonnay. В основному прибираємо руками. Дуже хороший виноград, тому в цьому році, щоб його не псувати комбайном, ми практично повністю, принаймні білі сорти, вирішили прибирати вручну», — розповідає Олена Кобалева, керівник піар-відділу компанії.

Господарство вже прибрало понад 217 га виноградників. У компанії відзначають, що врожайність цього року значно більша.

«Урожай дуже хороший. Урожайність по Chardonnay в середньому у нас становить 8,2 т/га. На деяких площах навіть доходить до 9,5 т/га. Це при середній її врожайності близько 6 т/га», — додає Олена Кобалева.

Також відзначають, що, якщо погода буде збережуться сухою, то з наступного тижня продовжать прибирання виноградників сорту Sauvignon, Riesling, Rkatsiteli. А потім приступлять до збирання більш пізніх сортів.

Виноробне господарство «Князя Трубецького», що на Херсонщині також почало збирання врожаю винограду. Врожаї винограду в господарстві збиратимуть до жовтня.

Крім цього, у виноробній компанії «Шабо» також повним ходом йде збирання винограду. Першими стали білі ягоди Pinot Gris, Muscat Ottonel і Aligote.

«Вже до середини серпня вони досягли формули «17:10»: 17 г/куб. дм цукру і 10 г/куб. дм кислотності», — відзначають в компанії.

Виноробня Бейкушем, яка знаходиться на схилах Бейкушского лиману в межах Очаківського району Миколаївської області, також вже тиждень збирає виноград. Прибирання відбувається вручну. У господарстві кажуть, що в цьому році відбулося дуже раннє дозрівання винограду. Тому збирання врожаю розпочалось на тиждень раніше запланованого.