31 серпня 2018, 08:30, Насіння

Німецькі селекціонери представили нові універсальні сорти картоплі

Про німецькі новинки у селекції картоплі повідомляє freshplaza.com.

«Для створення нових стійких і високоврожайних сортів картоплі для різних регіонів культивування і кліматичних зон на додаток до генетичних ноу-хау важливі перспективні цілі розведення і сильна витривалість», — зазначив Лео фон Камеко, представник компанії.

На святі картоплі крім інших уже перевірених на ринку сортів пасльонових, були представлені різновиди Baby Lou і Pocahontas.

Baby Lou — середньоранній сорт тривалого зберігання, високоврожайний (близько 30-50 бульб з куща). За словами представників компанії Solana він є універсальним і підходить для приготування різних страв. Він має гарну стійкість до розтріскування, парші, ризоктоніозу, чорної плямистості та іржі.

Pocahontas — середньорання різновид картоплі тривалого зберігання. До переваг цього різновиду відноситься гладка шкірка, привабливий жовтий окрас бульби, а також гарна стійкість до ризоктоніозу, іржі і чорної плямистості.

Довідка: Компанія Solana вирощує сучасні сорти пасльонових, виробляє і продає високоякісний насіннєвий картопля. Асортимент включає більше 60 різновидів для різних цілей, таких як картопля для приготування різних страв, а також для виробництва чіпсів і крохмалю. Сорти підходять для вирощування в більшості кліматичних зон.