26 серпня 2018, 09:00, Технології

У Китаї відкрили унікальний центр космічної селекції насіння

Насіння, які побували в космосі, стійкі до ворожого середовища. Тому їх використовують для боротьби з розширенням пустелі Гобі. Для цього було відкрито дослідний центр в місті Янглінг в районі Сіаня. Тут буде створено банк насіння високої якості, отриманого за допомогою методу космічної селекції. Також в центрі будуть вирощувати стійкі до сухої погоди види дерев.

Ініціатором проекту є Космічна біотехнологічна група (SBG), Китайської академії космічних технологій (CAST) — це аналог NASA. Ще один спонсор центру — компанія Yangling Seeds. Її директор Го Руї заявив що космічна селекція може прискорити вирощування високоякісного насіння з восьми до чотирьох років.

Центр збирається відправити насіння двадцяти видів дерев в космос. Їх виростять і направлять на боротьбу з опустелюванням.

Китай з 1970-х років намагається боротися з розширенням пустелі Гобі. Створення «Великої зеленої китайської стіни» триватиме до 2050 року.

«Зелена стіна» — являє собою лісосмугу, яка простягається від північного заходу до північного сходу Китаю. Головна мета її створення — зупинити розширення пустелі Гобі.