21 серпня 2018, 12:05, Світ

Марафон агродронів в Китаї поєднали з тестуванням повітряних пестицидів

З метою регулювання використання повітряних пестицидів і підвищення ефективності застосування засобів захисту рослин, з червня по серпень 2018 року, Китайський національний центр поширення і обслуговування агротехнологій спільно з різними організаціям запустив національний проект з наукової складової.

У проекті тестуються пестициди проти хвороб і шкідників, а також ад'юванти. Продукцію надали різні підприємства агрохімпрома, в тому числі гіганти індустрії Syngenta і Bayer. Причому, виробники агрохімії мали пріоритетне право вибирати поля для експериментів, виходячи зі своїх переваг. Випробування проводяться з використанням всіляких сільськогосподарських дронів, які відрізняються за технічними можливостями. Основнs вимоги, щоб технічні характеристики дронів відповідали вимогам під конкретні рецептури пестицидів і ад'ювантів з тим, щоб визначити оптимальні комбінації.

За підсумками дроно-марафону організатори отримають велику кількість польових даних, на основі яких оптимізують процес обприскування. Організатори підкреслюють, що захід має велике значення для розвитку бізнесу в області захисту сільськогосподарських культур і просування інновацій в індустрії ЗЗР.