18 серпня 2018, 17:37, Світ

Датським аграріям варто змінювати стратегію виробництва — експерт

2018 рік став рекордним для Данії. Тут зібрали найменший урожай зерна за 100 років, що стало величезною проблемою для сільського господарства.

«Я давно цікавлюся дослідженням сортів для різних кліматів в теплицях. Сьогодні стало актуальним поглянути на те, які сорти в сільському господарстві працюють найкраще в нашому постійно мінливому кліматі», — каже Отто Оттосен, професор фізіології рослин.

Дослідники вивчають дебільшого властивості пшениці, але останнім часом також вирощують томати з Непалу, бобові з з Південної Африки тощо. 

Датські науковці кажуть, що необхідно дослідити всі види сортів вирощуваних культур, щоб знайти найкраще рішення для майбутнього клімату.

«Окрім існуючих, ми розглядаємо такі культури, як нут, соєві боби, лобода, кінські боби і альтернативні злаки, бо вони можуть замінити деякі з рослин, які гірше переносять спеку», — наголошує Отто Оттосен.

 Тому, що сільське господарство не опинилось в кризовій ситуації варто звертати увагу і на тропічні культури, що можуть рости в більш жаркому кліматі.