17 серпня 2018, 16:30, Світ

У США скасували заборону на неонікотиноїди

​У той час як регламент застосування неонікотиноїдів і правила щодо ГМО в Європейському Союзі стають все більш жорсткими, Сполучені Штати рухаються прямо в протилежному напрямку.

Заступник директора агентства Грегорі Шихан вказав на необхідність вирощування корму, особливо для водоплавних і перелітних птахів. На даний момент природне біо-різноманітність рослин із завданням прохарчування пернатих явно не справляється. Тому американський природоохоронний орган тепер хоче підвищити виробництво їжі для тварин шляхом вирощування ГМО або використання неонікотиноїдів для боротьби зі шкідниками культур.

«Можуть бути ситуації, коли культивування ГМО або використання неонікотиноїдів необхідно для підтримки функціонування охоронних територій і задоволення потреб дикої природи. Відповідні рішення будуть прийматися в кожному конкретному випадку», — сказав Шихан. .

Організація охорони природи «Захисники дикої природи» негайно і очікувано розкритикувала скасування заборони, оскаржуючи розумність і користь рішення.