15 серпня 2018, 10:04, ЗЗР

Monsanto відреагувала на рішення суду про виплату компенсації онкохворому

Як повідомляє Agropages, у своїй заяві віце-президент компанії Monsanto Скотт Партрідж висловив співчуття чоловікові, однак наголосив, що канцерогенна дія гліфосату наразі не доведена.

«Сьогоднішнє рішення не змінює того факту, що понад 800 наукових досліджень та оглядів, а також висновки Агентства США із захисту навколишнього середовища, Національного інституту здоров'я США та регуляторних органів у всьому світі підтверджують той факт, що гліфосат не викликає раку, і не є причиною ракк пана Джонсона. Ми будемо оскаржувати це рішення і продовжувати активно захищати цей продукт, який має 40-річну історію безпечного використання та продовжує залишатися життєво важливим, ефективним і безпечним інструментом для фермерів та інших споживачив», зазначив Скотт Партрідж.

Суд у США зобов'язав Monsanto виплатити 289 млн доларів компенсації за гліфосат
Читати по темі

Нагадаємо, що 14 серпня каліфорнійський суд постановив, що Monsanto мусить виплатити 289 мільйонів доларів 46-річному Двейну Джонсону як компенсацію за збитки, які поніс колишній доглядач газонів через захворювання на рак. Чоловік звинуватив компанію в тому, що препарат Раундап, який містить гліфосат, став причиною його хвороби і при цьому корпорація не інформувала споживачів про таку можливу загрозу.