15 серпня 2018, 11:14, Техніка

Запущено виробництво безпілотних вертольотів розміром з автомобіль для обприскування

Cormorant був створений в ході десятирічних досліджень і тепер запускається у виробництво після 250 успішних рейсів. Це повністю автономний і досить великий безпілотник - розміром з автомобіль, здатний піднімати і переміщати вантаж вагою в 500 кг.

Використання такого безпілотника вирішить проблему нестачі пілотів, в цьому випадку непотрібні злітно-посадкові смуги. Здатність вертольота-безпілотника, який несе на борту до 500 кг потенційно токсичних пестицидів, підніматися з периметра поля має важливе значення. Дозвіл в цьому випадку буде отримати простіше, оскільки поле може розглядатися як «закритий повітряний простір», як це зазвичай робиться для службових вертольотів.

Юрій Педерій: У безпілотників великий потенціал, зокрема й у диференційованому захисті рослин
Читати

Крім того, спадні повітряні потоки попереджають знесення пестицидів на сусідні поля, а сфокусоване розпорошення забезпечує максимально повне покриття рослин. Безпілотник зможе розганятися до 200 км / год або зависати на місці. Працює агрегат практично безшумно, що дає можливість вести обприскування в нічний час і не турбувати фермерів по сусідству.