2 серпня 2018, 14:35, Насіння

Представлено новий сорт сорго, що здатен давати 2-3 врожаї на рік

Сорго в Ефіопії вирощують на загальній площі в майже 2 млн га, щорічно місцевим аграріям вдається збирати по 4 млн тонн зерна. Презентація нового сорту сорго відбулася 28 червня, пише news.agropages.com.

«Ми працювали з усіх сил, щоб допомогти цій країні, де більшість людей залежить від сільського господарства як від засобу для виробництва продовольства і отримання коштів для існування», — зазначив Талегета Лоулі, науковець який очолював дослідну групу.

Сорго є домінуючою культурою на півночі Ефіопії, відіграючи важливу роль в житті місцевих селян. Наразі середній показник врожайності сорго по країні для становить близько 2,4 т/га, проте новий сорт може збільшити цей показник в п'ять разів, зазначають селекціонери.

Одна з унікальних характеристик нового сорту полягає в тому, що культура буде зберігати заявлену високу врожайність протягом 7-10 років без необхідності оранки. Крім того, сорго не завдає шкоди навколишньому середовищу, а навпаки, запобігає ерозії ґрунту, забезпечуючи рослинний покрив на протязі всього року.