31 липня 2018, 16:15, Україна

Один з найбільших вітчизняних виробників органічної лохини отримав міжнародний сертифікат якості

Підприємство є одним із найбільших виробників органічної лохини на території України та Європи — загальна площа органічної ферми складає 55 га (під насадженнями — 34 га), повідомляють в Асоціації «Укрсадпром».

Зазначається, що цього року СВК «Ягідки» експортували першу партію органічної лохини до ОАЕ. Сьогодні ведуться перемовин із закордонними партнерами щодо експорту української лохини на наступний рік за трьома напрямками.

«Цей рік показав, що українські господарства можуть і мають конкурувати з садоводами з Польщі, але однією із обов’язкових умов є створення комфортної сучасної інфраструктури для життя та побуту працівників», — зауважив Олег Науменко, CEO та співвласник СВК «Ягідки».

У планах кооперативу на 2019 рік — завершення посадки насаджень лохини на фермі, після чого загальна площа під лохиною становитиме 45 га. Підприємство має на меті висадити 11 га пізніх сортів лохини та організувати на цій території тунелі для реалізації пізньої органічної ягоди (збирання в другій-третій декаді вересня).