30 липня 2018, 16:35, Урожай

Втрати врожаю ранніх зернових через дощі на Хмельниччині компенсують за рахунок кукурудзи

За словами Володимира Кальніченка, першого заступника голови Хмельницької ОДА, частина врожаї в області вже втратила свою якість. Так, у Кам’янець-Подільському та Дунаєвецькому районах проростання зерна в колосі зафіксовано на 5% площ, повідомляє newsvideo.su.

«В решті районів проростання зерна поки не спостерігаємо. Проте якщо дощова погода протримається ще хоча б декілька днів, уникнути втрат не вдасться. Окрім цього, пшениця починає висипатися, що робить цьогорічні жнива складними, як ніколи. Надія на високу врожайність культур. Наразі середній показник врожайності ранніх зернових по області коливається в межах 5,5 т/га», — наголошує посадовець.

Тож поки одним сільськогосподарським культурам надлишок вологи заважає, іншим навпаки — сприяє для росту та якості.

За словами Володимира Кальніченка, збільшення площ під кукурудзою (практично на 20 тис. га) дозволить аграріям області частково компенсувати теперішні втрати. Наразі стан посівів оцінюється як відмінний. Тому у випадку подальших сприятливих умов аграрії області можуть розраховувати на щедрий врожай культури. Нагадаємо, кукурудзою в області цьогоріч засіяно 210,6 тис. га площ.