26 липня 2018, 12:40, Технології

Мобільний додаток дозволяє миттєво визначати хвороби сільгоспкультур

Німецька компанія Peat розробила додаток Plantix, призначений для діагностики та лікування хвороб сільськогосподарських культур, повідомляють в  ФАО.

Користувачі завантажують фотографії уражених рослин через додаток, який аналізує зображення і видає назву і причину хвороби.

У Plantix реалізована система машинного інтелекту, точно чим більше фотографій завантажується в базу, тим точніше вона буде працювати. Програма не тільки діагностує хвороби, а й надає користувачам інформацію про профілактичні заходи і методи боротьби із захворюванням.

За словами генерального директора компанії Peat — щорічні втрати врожаю сільськогосподарських культур у всьому світі через хвороби рослин і шкідників досягають 30%. Додаток допоможе знизити ці втрати.

Станом на З червня 2015 року у Plantix було завантажено понад півмільйона фотографій. В даний час програма здатна ідентифікувати понад 60 захворювань. Додаток також містить бібліотеку патогенів, які можуть бути відфільтровані по видам рослин, грибків, бактерій, вірусів і іншим категоріям.

В багатьох країнах додаток доступний для безкоштовного завантаження в Google Play, проте оскільки програма була першочергово була запущена у Німеччині та Бразилії, найбільше підходить саме для тамтешніх фермерів. Для інших країн поки що триває збір фотографій та даних. Тому при роботі з програмою наразі можуть виникнути деякі труднощі.

{playBuzz:data-id="5545708a-4255-4587-9022-91f3ca13a29c" data-show-info="false" data-show-share="false" }