25 липня 2018, 11:35, ЗЗР

Ґрунтові гербіциди сприяють підвищенню врожайності та надійному захисту посівів гороху — експерт

Досліджуючи системи захисту рослин фахівці ALFA Smart Agro дійшли висновку, що попри те, що традиційно на посівах гороху аграрії використовують лише страхові гербіциди, увагу варто приділити ґрунтовій схемі захисту. З'ясувалося, що різниця складає близько 0,5 т/га — на користь ґрунтових гербіцидів.

«При використанні ґрунтового гербіциду Оскар Преміум® врожайність гороху склала 3,19 т/га з вологістю 15,6%. Там же, де використовувалися тільки страхові по 4-5 листку, врожайність виявилася на рівні 2,74 т/га при ті же вологості», — зазначає Микола Продіус, менеджер польових досліджень ALFA Smart Agro.

За його словами, страхові гербіциди викликають підвищену фитотоксичність в гороху. Як наслідок, потенційна врожайність культури падає. У той же час використання ґрунтового гербіциду дає прибавку врожаю.

Результати дослідів довели — ґрунтовий гербіцид Оскар Преміум® слугує оптимальним препаратом для ефективного захисту гороху від злакових та дводольних бур'янів. Препарат відрізняється виключно м'якою дією по відношенню до культури, при цьому відсутня необхідність в додаванні антидоту.

«Оскар Преміум® забезпечує надійний захист від бур'янів протягом 6-8 тижнів. Він ефективно працює в холодну і посушливу погоду. А завдяки виключно м'якій дії по відношенню до культури, даний ґрунтовий гербіцид і приніс нам бажану прибавку врожайності гороху на рівні 5 ц/га», — додає фахівець ALFA Smart Agro.

Детальніше про впровадження «розумних» систем захисту та тестування нової для України системи агромоніторингу SlantRange дізнавайтесь з шостого випуску проекту Smart Field.