24 липня 2018, 16:03, Урожай

Аграріям пророкують рекордний врожай кукурудзи

Жнива тривають. По всій країні йде масове збирання ранніх зернових і зернобобових культур, зокрема збирання озимої пшениці вже провели на площах близько 70%, повідомляє ukragroconsult.com.

«Показники врожайності в більшості областях країни нижче торішніх, але регіонально в центрі і на заході є і позитивна динаміка», — повідомляє Марина Сич, аналітик зернових ринків УкрАгроКонсалт.

В той же час, показники врожайності озимої та ярої пшениці на Півдні нижче торішніх через посушливі погодні умови в травні-червні. У міру просування збирання до центру і заходу показники врожайності обіцяють стати більш оптимістичними.

Зі слів Марини Сич, ситуація з озимим ячменем в Україні відрізняється від озимої пшениці. Показники по його врожайності практично не поступаються торішнім, чого не скажеш про ярий ячмінь. Його збирання завершено на третину, при цьому врожайність на чверть нижча минулорічної.

«Що стосується пізніх ярих культур, то поточні погодні умови дають підстави очікувати зростання врожайності кукурудзи в Україні і нового рекорду по її виробництву в країні», — відзначає аналітик зернових ринків.

Нагадаємо, згідно даних Держстату, за результатами минулого року вітчизняними сільгоспвиробниками було зібрано 24,1 млн тонн кукурудзи. Середній показник врожайності культури склав 5,44 т/га.