20 липня 2018, 08:30, Урожай

Досягти найвищої рентабельності можна вирощуючи салат в теплицях

Сьогодні більшість тепличних господарств зосереджуються на вирощуванні помідорів і огірків, проте не меншим попитом на продукцію, а відповідно і потребою на вирощування у тепличних умовах користується листя салату, повідомляє pro-consulting.ua.

За передовими зарубіжними технологіями іспанська компанія вирощує в Україні елітні сорти салату
Читати по темі

Так як салату в вітчизняних теплицях приділяється недостатньо уваги, його доводиться імпортувати. І хоча в 2015 році обсяги поставок з-за кордону впали через зниження купівельної спроможності українців, вже з наступного року зростання імпорту салату відновилося.

За розрахунками аналітиків Pro-Consulting тепличне господарство з вирощування салату найкраще організовувати на площі в один гектар. Найбільш підходять для цього центральні регіони нашої країни, м'яка зима і тепле літо яких сприяють максимальній врожайності.

Планується, що вирощені в теплицях зелень і салат будуть поставлятися в великі торгові мережі і спеціалізовані торгові точки. Пріоритетом є встановлення договірних відносин з великими дистриб'юторами.

При цьому рентабельність продажів створеного тепличного господарства становитиме 31,1%, тобто кожне євро доходу буде містити більше 31 цента чистого прибутку. Відповідно до фінансових розрахунків по бізнес-плану, прибуток підприємства буде носити стабільний характер вже з першого року роботи.