18 липня 2018, 16:30, Світ

Урожай пшениці можна отримати і на пісках Північної Африки — думка

Компанія Al Dahra Holding, що має близько 150 тис. га землі по всьому світі наразі обробляють «цілину» в Єгипті. Тут, у трьох господарствах вирощують апельсини, пшеницю, люцерну і картоплю.

Так як у Єгипті працюють віднедавна, поки основною культурою є саме люцерна. Хоча, як зазначає співробітниця  Al Dahra Holding культивувати можна що завгодно, якщо застосовувати технологію, яку зазвичай використовують тут на піщаному ґрунті. Так, п'ять років на поле необхідно сіяти люцерну — вона за цей час готує ґрунт. Потім вже можна сіяти навіть пшеницю.

Основою землеробства в Африці Джульєтта називає можливість зрошення.

«Завдяки зрошувального каналу, який знаходиться поруч, проводили систему зрошення для кожного поля. При цьому ми дуже багато економимо. Наприклад, компанія встановила в регіоні присутності сонячні панелі, на енергії від яких все і працює», — зазначила співрозмовниця.

Місцеві аграрії радо застосовують  точне землеробство та й взагалі налаштовані на розвиток і інновації, хоча ця країна вважається досить консервативною.

«Ми наводили приклад і розповідали, за скільки наші водії обробляють гектар землі на такому ж обладнанні. Але нам не вірили, казали, що це неможливо. Поки ми не показали конкретні приклади. Якщо порівняти показники за серпень 2016 року і лютий 2018 р продуктивність техніки — 70%, а робочий час збільшилася на 40%», — зауважила Джульєтта Ефендієва.