16 липня 2018, 16:44, Урожай

Втрати врожаю, через пожежі на Запоріжжі у порівняні з минулим роком зросли вдесятеро

За словами Олександра Бабаніна, заступника голови Запорізької ОДА, з 17 по 23 червня цього року на полях семи районів області пожежами знищено майже 120 га озимої пшениці. Для прикладу торік на цю дату було тільки три пожежі, в результаті яких постраждало  11 га. 

В ДСНС наголошують на необхідності постійного проведення профілактичної роботи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів і сільськогосподарських угідь, аби мінімізувати виникнення надзвичайних подій під час збиральної кампанії-2018.

Зазначається також, що довготривалий бездощовий період, відсутність опадів протягом 90 весняно-літніх днів, низька відносна вологість повітря та наявність суховійних явищ створювали критичні умови для завершення вегетації ранніх хлібів та росту і розвитку пізніх сільгоспкультур.

Внаслідок спеки та дефіциту корисної вологи у ґрунті на посівах сільськогосподарських культур відбувалося поширення площ з передчасним пожовтінням рослин. За таких умов збиральна кампанія в цьому році розпочалася на три тижні раніше звичайних строків.