13 липня 2018, 17:45, ЗЗР

Шкідники можуть знищити врожай кукурудзи на Волині

Про випадки масового поширення шкідника повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

За словами фахівців, поширення шкідника несе за собою загрозу знищення урожаю кукурудзи, оскільки ушкодження метеликом стебел часто супроводжувало вилягання рослин, а качанів — захворювання на фузаріозну гниль та пліснявіння.

«Спеціалістам господарств усіх форм власності необхідно докласти спільних зусиль для збереження урожаю кукурудзи. Важливо встановити постійний нагляд за поширенням і чисельністю шкідника.  З початком яйцекладки доцільно проводити 2-3-кратний випуск трихограми з інтервалом 5-6 днів», — зазначають фахівці.

При цьому, потрібно зважати на те, що ефективність трихограми залежить  від погодних умов, біологічних показників комахи, чіткого дотримання регламентів, методики та технології застосування трихограми на конкретному полі.

Не варто забувати, що ефект від використання інсектицидів також залежить від точного визначення строків обробок. Найвищий він тоді, коли препарати вносять під час проникнення перших гусениць у стебла, тобто через два-три тижні після початку льоту метелика або під час масового його льоту. Цей строк доцільно встановлювати за допомогою феромонних пасток або світлопасток.