10 липня 2018, 16:30, Україна

Верховна Рада прийняла Закон про основні принципи та вимоги до органічного виробництва

Закон встановлює загальні засади правового регулювання у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, повідомляє AgroPolit.com.

Голосування за його прийняття відбуло ще у першому читанні 19 квітня. Його ініціаторами є Олександр Бакуменко, Вадим Івченко, Олег Кулініч, Микола Люшняк та інші. Його ставили на затвердження двічі. Перший раз він набрав 210 голосів. Тому спікер повторно поставив його і депутати дали 237.

Зазначається, що законопроект передбачає встановлення суттєвих штрафів для виробників за порушення процедури маркування органічної продукції, а також — запускається реєстр органічної продукції.

Живий рейтинг: органічні агрокомпанії України
Читати по темі

Крім того, органічний закон удосконалює засади правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, а також гармонізація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у зазначеній сфері. Ініціатори законопроекту вважають, що він допоможе запровадити чіткий та прозорий механізм реєстрації органів сертифікації, операторів ринку та органічного насіння.