5 липня 2018, 11:38, Урожай

У Криму зібрали половину врожаю і готуються до сівби озимих

Про це інформує сайт самопроголошеного Міністерства сільського господарства Криму.

«З урахуванням погодних умов, сільгосптоваровиробники Криму приступили до збирання ранніх зернових культур 1 червня. Загалом до збирання підлягає 546 тис. га. Наразі прибрано ячмінь на площі 132 тис. га, в найближчі два тижні плануємо закінчити збирання врожаю пшениці. На сьогодні зібрано 52% врожаю», — йдеться у повідомленні.

Згідно даних «міністерства» на півострові також розпочато підготовку ґрунту для проведення сівби озимих культур під урожай 2019 року. В даний час вже підготовлено близько 124 тис. га, що становить понад 28% від загальної площі.

Зазначається також, що у поточному сезоні на полях працює понад тисяча комбайнів, кращі темпи жнив спостерігають у господарствах Красноперекопського, Совєтського та Роздольненського районах. Лідерів по врожайності — Сімферопольський, Ленінський, Чорноморський і Білогірський райони.

Нагадаємо, у шести районах Криму через катастрофічну посуху було оголошено режим надзвичайної ситуації. Варто відзначити, що про об’єми зібраного зерна на середній показник врожайності культур на сайті самопроголошеного міністерства не повідомляється.