10 листопада 2016, 09:16, Посівна

Посівна кампанія на Полтавщині відбулася в умовах нестабільних погодніх умов

Про це розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Олег Палій, повідомляє прес-служба ОДА.

Для цьогорічного жовтня були характерні нестабільні температурні показники – тепла погода на початку місяця швидко змінилася похолоданнями і навіть нічними заморозками. Але за словами Олега Палія, хоча посівна кампанія ще не завершилася, вже можна говорити, що вона пройшла на задовільному рівні.

Як повідомив заступник директора Департаменту, 80% озимих культур перебувають у оптимальній для зимівлі фази розвитку – кущіння. Інші 20% посівів знаходяться в стадії сходів, тобто ще не готові до зими.

«Але тепла погода, яку ми зараз спостерігаємо, допоможе посівам підрости та покращити свій фазовий розвиток»,- зазначив Олег Палій.

Також Олег Палій зазначив, що протягом останніх років спостерігається тенденція до зміщення термінів посівної кампанії. Це відбувається через те, що в умовах глобального потепління трапляються затяжні засухи. Тому аграрії чекають, поки підуть дощі, і тільки потім починають сіяти.